GetFit dag 2-1

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

“Ik, asociaal? Nee hoor, ik let alleen op mijn vitaliteit!”

8/3/2023 12:00:00 AM

Soms vragen dagelijkse dingen zoveel energie, dat uw batterij halverwege de dag al leeg is. Wanneer u uw batterij dan niet oplaadt, heeft dit negatieve gevolgen voor uw vitaliteit. Iets wat niet dagelijks kan en zou mogen gebeuren. Soms is het daarom beter om even ‘asociaal’ te zijn.

Wanneer uw vitaliteit langere tijd onder druk staat, kan dit negatieve gevolgen hebben voor uw duurzame inzetbaarheid. Een van de weinige mensen die direct nadelen ondervinden van die verminderde inzetbaarheid, bent u zelf. En wie niet goed voor zich zelf zorgt kan ook niet voor een ander zorgen. Daarom is het soms belangrijk om eerst aan uzelf te denken. Even egoïstisch doen.  

Het belang van goed voor uzelf zorgen

Altijd maar doorgaan en geen adem pauze nemen bij klaar staan voor anderen, zowel thuis en op het werk. Dit soort dingen kunnen er op de lange termijn voor zorgen dat u hier last van gaat krijgen. U wilt graag dat anderen blij met u zijn en dat dingen op het werk goed verlopen en als u daarbij kan helpen doet u dat het liefste direct. U vergeet alleen een ding: uzelf!

Het is dus belangrijk dat u uzelf goed verzorgd, dat u de ruimte heeft om te doen wat voor u belangrijk is. Denk hierbij aan leuke dingen doen waar u energie van krijgt, maar zeker ook aan op tijd rust nemen.

Tijdig de batterij opladen!

Het is niet egoïstisch om op tijd ‘tijd’ voor uzelf te nemen. Het betekent niet dat u minder geeft om uw partner, dat u uw kinderen niet wilt zien of dat u een collega niet wilt helpen. Het betekent alleen maar dat u een mens bent dat het beste van zichzelf aan anderen wilt geven. Dit wordt mogelijk door ook wat ruimte aan uzelf te geven. Het gevolg op de lange termijn is, wanneer u uzelf genoeg tijd geeft om op te laden, dat u kunt blijven klaarstaan voor andere.

Een betere vitaliteit begint bij uzelf

Wilt u er achter komen hoe een beter vitaliteit bij uzelf begint? PDG Heath Services kan hierin in ondersteunen . Samen gaan we aan de slag met uw vitaliteit en kijken we naar wat u kunt veranderen of verbeteren om u vitalter te voelen. Ga voor meer informatie naar onze website voor meer informatie en neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

Laatste nieuws