GetFit dag 2-25

Welkom op getfit.nl

Inspiratie

Een duurzame gezondere leefstijl met getFIT

5/12/2022 12:00:00 AM

We horen deze woorden regelmatig: ‘We moeten gezonder gaan leven’. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar moet u eigenlijk beginnen wanneer u gezonder gaat leven? Moet u alle snacks de deur uitgooien? Of moet u uzelf minimaal drie dagen in de week naar de sportschool slepen? Natuurlijk zijn dit mogelijke manieren om de gezondheid te verbeteren, maar gezond eten en meer bewegen is geen garantie voor een langdurig gezonde leefstijl. Hier is namelijk een duurzame leefstijlverandering voor nodig.

Wat is een gezonde leefstijl eigenlijk?

Om te begrijpen wat er met een gezonde leefstijl wordt bedoeld, moeten we allereerst kijken naar de definitie van gezond. In het woordenboek wordt gezond omschreven als ‘in goede lichamelijke en geestelijke toestand’. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, reikt een goede gezondheid dus verder dan een goede lichamelijke toestand. Het gaat over het geheel, de fysieke, mentale en emotionele toestand moeten in balans zijn. Een gezonde leefstijl is dus een juiste balans.

Wat is balans of een gebalanceerde leefstijl?

Met een balans wordt ook wel de toestand bedoeld waarin alles in evenwicht is. Denk bijvoorbeeld aan een goede verhouding tussen werk en privé.  Maar ook tijd voor uzelf en tijd voor anderen. Hoewel dit misschien geen grote opgave lijkt, is deze balans bij veel mensen wel verstoord. Misschien heeft u dit in eerste instantie helemaal niet door, maar ervaart u er op de lange termijn wel klachten van.

Zowel de klachten als de oorzaken van een verstoord evenwicht verschillen per persoon. Om uw leefstijl terug in balans te krijgen, is het dan ook belangrijk om inzicht te krijgen in uw valkuilen. Waar loopt u tegenaan in het dagelijks leven? Waardoor wordt uw disbalans veroorzaakt?

Veel voorkomende valkuilen zijn bijvoorbeeld:

  • Overwerken
  • Diëten
  • Onvoldoende slaap
  • Onvoldoende ontspanning
  • Stress ervaren

Maar hoe krijgt u een duurzame leefstijlverandering?

Om een gezonde leefstijl te bereiken, is er een duurzame leefstijlverandering nodig. Leef op een manier die voldoet aan uw wensen en behoeften en die bij u past. Houd hierbij rekening met werk, sport, sociale contacten en passies. U zult merken dat het zoeken naar de juiste balans zorgt voor een gezonde leefstijl die u gedurende uw hele leven beter kunt vasthouden. Lichaam en geest komen hierdoor langdurig in de juiste balans waardoor u uzelf zowel fysiek als mentaal gezond voelt.

Een eigen leefstijl, aangepast aan uw wensen, behoeften en verplichtingen. Een leefstijl die bij u past, die u uw gehele leven kunt aanhouden en die u bovendien gelukkig maakt!

Maar hoe integreert u dit binnen uw organisatie? Bij getFIT helpen wij u graag op weg naar een duurzaam resultaat. Lees op onze website meer over onze diensten en bijvoorbeeld over de vitaliteitskermis voor bij u op de werkvloer. Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende passende offerte.

Laatste nieuws