GetFit dag1-47

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Vitaal de winter door

10/26/2023 12:00:00 AM

Nu de herfst aangebroken lijkt te zijn en de winter langzaam dichterbij komt, is het belangrijk dat u zich daarop voorbereidt. Zeker wanneer u vitaal de winter door wilt komen.

Invloed op vitaliteit

De koude en grijze wintermaanden duren voor veel mensen te lang en kan ook effect hebben op de gemoedstoestand. Een aantal punten zijn belangrijk tijdens de aankomende donkere wintermaanden. Zo speelt daglicht een belangrijke rol. Dit beïnvloedt namelijk de gelukshormonen, serotonine en endorfine. Een rondje buiten wandelen, een plekje bij het raam zoeken en naar buiten turen kan hier dus zeker bij helpen.

Daarnaast is beweging belangrijk. Het is met het gure weer gemakkelijk om binnen te blijven zitten en na werk weinig meer te ondernemen. Maar wanneer je in beweging bent, komen gelukshormonen vrij en neemt het geluksgevoel toe. Win-win, want door te bewegen, neemt de ontspanning in het brein toe waardoor er meer ruimte ontstaat voor creativiteit en inspiratie.

Bewegen maakt natuurlijk hongerig. Voeding hoeft daarbij niet licht te zijn om goed te zijn, en dat we in de winter meer honger hebben, is niet gek. Juist vet (en gevarieerd) eten zorgt ervoor dat de interne kachel goed blijft branden, handig als het buiten koud is! In de koude dagen heb je namelijk wat meer nodig om warm te blijven. U kunt vet in uw voeding vergelijken met een houtblok wat je op het vuur gooit. Deze blijft lang branden. Koolhydraten kun je juist vergelijken met een propje papier dat je in het vuur gooit en eiwitten met een bundeltje dunne takjes. Het is zó opgebrand.

En als laatst is voldoende en een goede nachtrust onmisbaar. Zorg voor een vast ritme met bij voorkeur 7 à 8 uur per nacht. Net als ritme en regelmaat, dus ook zo veel mogelijk in het weekend. Blijf ondanks dat het nog donker is niet te lang liggen, dat maakt het slapen in de avond alleen maar lastiger. Voldoende slaapt helpt u niet alleen een eventuele verkoudheid op afstand te houden, maar zorgt er ook voor dat, mocht u toch ziek worden, weer sneller herstelt.

Met deze tips lukt het vast om vitaler de winter door te komen:

  • Zorg dus voor voldoende daglicht
  • Zorg dat je naar buiten gaat en in beweging blijft
  • Voldoende en gevarieerd blijft eten en drinken
  • Zorg voor een goede nacht rust

Wat kunnen wij van PDG Health Services hierin betekenen?

Met onze individuele coaching richten wij ons op een betere vitaliteit. Het vinden van de juiste balans gericht op de behoefte van medewerkers. Een traject is gericht op het optimaliseren van de leefstijl, vitaliteit, werkomgeving, werkwijze en het vergroten van de fysieke belastbaarheid en prestatie van de medewerker met de daarbij horende afname van beperkingen in het werk. Individuele coaching en daarmee het werken aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid kan zowel preventief ingezet worden, maar het kan ook ingezet worden als het gaat om het bespoedigen van de arbeidsre-integratie. Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze consultants helpen u graag verder.

Laatste nieuws