GetFit dag1-49

Welkom op pdghealthservices.nl

Inspiratie

Wereld Menopauzedag 2023

10/18/2023 12:00:00 AM

18 oktober is het de dag van de menopauze, een levensfase die voor vrouwen veel verandering kan brengen. De menopauze is een natuurlijke fase, maar kan gepaard gaan met een reeks uitdagingen en veranderingen in het lichaam, die kunnen zorgen voor zowel fysieke als mentale klachten. Bij Femme Vitaal begrijpen we de unieke behoeften van vrouwen tijdens deze overgangsperiode. Onze adviseurs zijn er om leidinggevende en medewerker te ondersteunen in het vinden van de oplossing voor de inzetbaarheid van de medewerker.

Taboe doorbreken

Praten over vrouwspecifieke klachten is nog steeds een taboe. 94% van de vrouwen geeft bij een ziekmelding niet aan dat het om menopauze gerelateerde klachten gaat. Deze klachten leiden niet alleen tot verzuim, maar helaas vaak ook tot verstoringen in de arbeidsrelatie. Onbegrip en verkeerde begeleiding (of een gebrek eraan) is daar vaak de oorzaak van. 1 op de 5 vreest zelfs voor haar baan als ze de klachten op het werk bespreekt. Dat moet anders!

Femme Vitaal is er om vrouwen te ondersteunen bij het vinden van manieren om met deze klachten om te gaan. Er zijn verschillende benaderingen die kunnen helpen om haar vitaliteit te verbeteren. Vrouwen kunnen persoonlijke vragen stellen, klachten bespreken, advies op maat en praktische tips over werk, voeding, beweging en leefstijl krijgen. Hoe kan zij haar eigen leven anders inrichten, werkomstandigheden aanpassen, fit worden en blijven en zo meer grip krijgen op de overgang? Femme Vitaal ondersteunt ook leidinggevenden om het onderwerp bespreekbaar te maken en het taboe op de werkvloer te doorbreken. We staan klaar om naar ervaringen te luisteren en om mogelijke oplossingen te bespreken.

Tevens geven wij interactieve workshops en bestaat de mogelijkheid om Femme Vitaal in te zetten op locatie voor een inloopspreekuur.

Kom meer te weten over Femme Vitaal

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening ‘Femme Vitaal’ of weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met PDG Health Services.

Laatste nieuws